Museum de Fundatie geopend

05 juni 2013 20:14
Vorige week werd Museum De Fundatie in Zwolle plechtig geopend na een grootscheepse renovatie en dito uitbreiding. Het vernieuwde Paleis aan de Blijmarkt kreeg ondermeer een ellipsvormige opbouw op het dak, een ontwerp van Hubert-Jan Henket van Bierman Henket architecten uit Esch.
Naast de drie openingstentoonstellingen, kunnen de bezoekers onder de titel 'Van Turner tot Appel' genieten van het beste uit de eigen collectie, werken die dateren vanaf het midden van de 19de-eeuw. In de collectie bevinden zich werk van grote namen, zoals William Turner, Vincent van Gogh, Edgar Degas, Piet Mondriaan, Francis Picabia, Gino Severini, Marino Marini, Karel Appel en vele anderen.

Museum De Fundatie is een museum voor beeldende kunst in de Nederlandse provincie Overijssel. Dit voormalige Paleis van Justitie is gebouwd in neoclassicistische stijl tussen 1838 en 1841, naar ontwerp van de Haagse architect Eduard Louis de Coninck. In de jaren 80 werd het gerechtsgebouw door architect Arne Mastenbroek grondig verbouwd om te dienen als nieuwe huisvesting van de Provinciale Planologische Dienst. Na een tweede verbouwing door Mastenbroek is het paleis vanaf 1994 een volwaardig museum. Van 1994 tot 2001 bood het onderdak aan het Museum voor Naïeve en Outsiderkunst. In 2004–2005 is het voormalige gerechtsgebouw verbouwd door architect Gunnar Daan om plaats te bieden aan Museum De Fundatie.
Share |
Dit artikel is nog niet beoordeeld