Art The Hague 2018

24 september 2018 13:50
Van woensdag 26 tot en met zondag 30 september is Art The Hague, de beurs voor hedendaagse kunst, het inspirerende middelpunt in Den Haag.
De zesde editie van Art The Hague vindt opnieuw plaats in de Fokker Terminal in de creatieve area de Binckhorst in Den Haag. In de hoge hal waar vroeger aan vliegtuigen werd gesleuteld, presenteren zich ruim vijftig gerenommeerde galeries voor hedendaagse kunst.

Klik hier voor 30 beurshighlights:

Art The Hague 2018 belooft een verrassende editie te worden met een gevarieerd en uitdagend aanbod aan eigentijdse kunst uit binnen- en buitenland. Nieuwkomers dit jaar zijn onder andere Torch Gallery, Galerie van den Berge, Assembled by Root, galleri NB (Denemarken) en Murals_Inc.
Dit jaar staat ATH Drawings op de hoofdbeursvloer. Tijdens de tentoonstelling zijn 2D, sculpturen en installaties te zien. De werken worden ingebracht door de galeries die deelnemen aan de beurs. Maurits van de Laar, curator van de tentoonstelling: ‘Er zullen gedetailleerde architectonische tekeningen van Rik Smits te zien zijn. Verder vertonen we de nieuwe animatiefilm van Robbie Cornelissen en werk van Charlotte Schleiffert met heftige tekeningen op groot formaat. Ook hebben we voor ATH Drawings Museum De Buitenplaats uitgenodigd om te komen met een speciale presentatie. De Buitenplaats in Eelde is een museum dat veel aandacht aan het tekenen besteedt. Tijdens ATH Drawings geven ze een interessant overzicht van de kunstenaars waarmee ze werken, waaronder Aline Thomassen die binnenkort een tentoonstelling in het museum heeft.’
Het werk van Philip Akkerman staat dit jaar centraal in de campagne voor Art The Hague. In ruim dertig jaar tijd heeft Akkerman een oeuvre opgebouwd van meer dan zesduizend zelfportretten. Op dit punt in zijn carrière heeft hij geen behoefte meer aan een spiegel. Na duizenden zelfportretten blijft de schilder zichzelf nog steeds ontdekken. Philip Akkerman wordt gerepresenteerd door Torch Gallery uit Amsterdam.
Art The Hague besteedt dit jaar extra aandacht aan het inhoudelijke programma. Op de openingsdag op woensdag 26 september is er een symposium in samenwerking met de Boekmanstichting en Kunstenpunt (België) over de internationale concurrentiepositie van de Nederlandse kunstenaar. De beurs wordt geopend door verzamelaar Ger van Dam (MALcollection).
Donderdag 27 september zijn bedrijven uitgenodigd voor een bijeenkomst over de impact van creativiteit op ondernemen en op vrijdag 28 september geeft Philip Akkerman een lezing. Er zijn op deze dag ook speciale bijeenkomsten over hedendaagse Chinese kunst (SinArts Gallery) en Marleen van Wijngaarden verzorgt een lezing over muurschilderingen (Wall Talks): ‘De oudste vorm van kunst maar actueler dan ooit.’ Op zaterdag zijn er bijeenkomsten voor jonge verzamelaars en een lezing van Manuela Klerkx, schrijfster van het boek Ontroerend Goed).


Art The Hague
Fokker Terminal
Binckhorstlaan 249
2516 BB Den Haag.
woensdag 26 september 18-22 uur (preview 16-18 uur)
donderdag 27 september 14-21 uur
vrijdag 28 september 14-21 uur
zaterdag 29 september 11- 20 uur
zondag 30 september 11-18 uur

artthehague.nl
Share |
Dit artikel is nog niet beoordeeld