Kunst4Kids

13 oktober 2018 20:13
Verboden terrein voor volwassenen: twee herfstvakantieweken lang krijgen kinderen de kans voor 35 euro een kunstwerk te kopen van bekende en minder bekende kunstenaars... zonder enige hulp van 18-plussers. De succesvolle tweejaarlijkse verkooptentoonstelling Kunst4Kids van Museum Boijmans Van Beuningen vindt deze herfst voor de zesde keer plaats.
De gloednieuwe editie van Kunst4kids bevat meer dan 1000 originelen en werken in oplage, van onder andere Tal R, Gelatin, Maria Roosen en Klaas Kloosterboer. Kinderen en jongeren van 5 tot en met 18 jaar kunnen van zaterdag 13 oktober tot en met zondag 28 oktober voor weinig geld zelfstandig een ‘echt’ kunstwerk aanschaffen in het museum. De zeefdrukken, sculpturen en tekeningen zijn speciaal gemaakt voor de tentoonstelling door 26 hedendaagse kunstenaars. De keuze voor een werk moeten de kids zelfstandig maken gebaseerd op hun smaak. Namen worden niet vermeld bij de kunstwerken en volwassenen mogen de ruimte niet betreden. Museumdirecteur Sjarel Ex: 'Kunst4Kids zorgt ervoor dat kinderen al op jonge leeftijd in contact met kunst. Ze krijgen de kans om hun smaak om te zetten in een aankoop en verbinden zich wellicht in de toekomst als verzamelaar aan de kunstenaars, want die hebben het natuurlijk hard nodig'.
Deelnemende kunstenaars: Gam Bodenhausen, Mynke Buskens, Oscar Camilo De Las Flores, Kari Cholnoky, Gelatin, Babs Haenen, Caren van Herwaarden, Seet van Hout, Klaas Kloosterboer, Maartje Korstanje, Alexandre Leger, Mark Manders, Bridget Mullen, Serge Onnen, Jet van Oosten, Helma Pantus, Tal R, Marisa Rappard, Klaas Rommelaere, Maria Roosen, Jacobien de Rooij, Ben Sleeuwenhoek, Celina Teague, Wouter Klein Velderman, Sigrid van Woudenberg en Ronald Zuurmond.

Museum Boijmans Van Beuningen . Rotterdam
13 t/m 28 oktober
ook geopend op maandag 22 oktober
boijmans.nl
Share |
Dit artikel is nog niet beoordeeld